Home Steun Vrienden van Ferm Rozemarijn
slashHomeslashBestuur en beleidslashDonatieslashJaarstukkenslashNieuwsslashProjectenslashLinksslashContact
nieuw meubilair voor de ...

Project | Kippenhuis met rolstoeltoegankelijke recreatieweide

Stichting Vrienden van Breidablick

Doelstelling

De eierwerkplaats van Breidablick biedt dagbesteding aan bewoners door het verzorgen van kippen en rapen en verpakken van eieren, die in de winkel worden verkocht. De kippen scharrelen rond de boerderij en de paardenstal en leggen de eieren in een daar in de buurt staand kippenhok. Het oude hok was te klein, bijna vergaan en haast onbereikbaar vanwege zeer drassige grond eromheen.
Al lang leefde de wens deze situatie te verbeteren. Uiteindelijk is besloten dit deel van het terrein een beter aanzien te geven door een nieuw geavanceerd kippenhuis met loopren te bouwen en de kippenweide eromheen mede geschikt te maken voor rolstoeltoegankelijke recreatie.
Nadat de gemeentelijke vergunning kwam, startte onze fondsenwerving en zo kon het project in de winter/voorjaar 2014/2015 worden uitgevoerd met steun van Ars Donandi + Russell-ter Brugge fonds, VSB Fonds Beemster, Stichting Fonds Eiercentrale en Rabobank Waterland en Omstreken.

Tot grote tevredenheid van de eierwerkplaats voldoet het nieuwe kippenhuis en de kippenweide aan de verwachting. De bouw is gereed, de grond gedraineerd, omheind en ingezaaid met gras, de gewenste bestrating is klaar en tot slot zijn enkele picknicktafels geplaatst.

 

nieuw meubilair voor de ...

Colofon || Rekeningnummer: NL 31 RABO 0342 358 960 (RABObank Waterland en Omstreken) t.n.v. Stichting Vrienden vanBreidablick.