Home Steun Vrienden van Ferm Rozemarijn
slashHomeslashBestuur en beleidslashDonatieslashJaarstukkenslashNieuwsslashProjectenslashLinksslashContact
bollen

Nieuws

NL DOET
Op 10 maart 2018 wordt de jaarlijkse NL Doet-dag gehouden en dat gebeurt uiteraard ook op Breidablick. De Vriendenstichting levert een financiele bijdrage aan deze dag en we hopen weer veel vrijwilligers te mogen verwelkomen.


Op 3 juni 2015 om 15.00 uur was de officiële overdracht aan Breidablick van de mede door sponsoring, gerealiseerde projecten van de Stichting Vrienden van Breidablick: de reuzenschommel in de therapeutische speeltuin, de herinrichting in Ostara, een broodsnijmachine en het nieuwe kippenhuis met rolstoeltoegankelijke weide, mede voor recreatief gebruik.
U bent van harte welkom in het gemeenschapsgebouw Ostara op Breidablick, Bamestraweg 2, 1462 VN Middenbeemster. U kunt zich aanmelden per email: info@breidablick.nl of telefonisch 0299 – 68 96 89 (op werkdagen van 9.00-12.00 uur).
Ons eerste project uit 1998 is de therapeutische speeltuin. Helaas werd de duo schommel door boktor geveld en kon een “reuzenschommel” worden aangeschaft, dankzij spontane particuliere giften en de sponsors NSGK, Rotaryclub Purmerend-Waterland, Unive Waterland “Steuntje in de rug” en  Stemar Engineering BV.  De schommel is goed geschikt voor de kindergroep en (nog) thuiswonende jongelui die vanuit ZMLK scholen deelnemen aan een dagbesteding op Breidablick.  Schommelen is naast een recreatieve bezigheid voor bewoners en dagbesteders ook oefenen van de motoriek en rustgevend voor de kinderen met autisme of aanverwante stoornis.
Het bijna vergane kippenhuis stond op een drassig stuk grond bij de paardenstal en is de afgelopen maanden vervangen door een modern kippenhok met een loopren. De kippenweide eromheen is gedraineerd, opnieuw omheind en is rolstoelvriendelijk en geschikt voor recreatief gebruik met enkele picknicktafels. Dit project kwam tot stand met steun van Ars Donandi + Russell-ter Brugge fonds, VSB Fonds Beemster, Stichting Fonds Eiercentrale en Rabobank Waterland en Omstreken.
De bakkerij op Breidablick is een dagbesteding voor bewoners. Ze werken mee aan lekkernijen en dagelijks brood voor eigen gebruik of verkoop in de winkel. In de huizen werden de broden zelf met de hand gesneden. Om zicht te krijgen op de BMI van de bewoners was de wens naar uniformiteit en een snijmachine om deze productie aan te kunnen.

De gemeenschappelijk ruimte in Ostara wordt multifunctioneel en intensief gebruikt door Breidablick voor bewoners, medewerkers en gasten. Na ruim 20 jaar waren meubilair en inrichting dringend aan vervanging c.q. een opknapbeurt toe. Door een speciale gift van familie van een bewoner is dit gerealiseerd.

 


Colofon || Rekeningnummer: NL 31 RABO 0342 358 960 (RABObank Waterland en Omstreken) t.n.v. Stichting Vrienden vanBreidablick.